Ta hand om fötterna

Ta hand om fötterna

Har du problem med dina fötter? Tror du att du är ensam om att ha problem med fötterna? Tänk om. Det är faktiskt ganska vanligt att ha något typ av problem med sina fötter, små som stora. Därför har det också blivit allt vanligare med medicinsk fotvård i Östersund.

Medicinsk fotvård är behandling av dina fötter för att göra dem friskare och må bättre. Om du har problem med dina fötter kan du eventuellt behöva medicinsk fotvård. Här är några vanliga fotproblem: nageltrång, nagelsvamp, liktorn, hälsprickor.

För alla dessa sjukdomar (och andra) finns det hopp i medicinsk fotvård. Det finns fotterapeuter och fotläkare som är specialiserade på denna typ av problem och därmed vilken behandling som fungerar. Ibland kan vissa allmänläkare också erbjuda medicinsk fotvård.

När jag säger medicinsk fotvård menar jag också fotvård som är medicinsk, det kan förväxlas med vanlig fotvård men detta är två skilda saker. Så vad är då skillnaden mellan vanlig och medicinsk fotvård?

Regelbunden fotvård är när du behandlar dina fötter regelbundet, utan särskilda krav. Du vet vad du ska göra och hur du ska göra det. Medicinsk fotvård är när du har specifika problem med dina fötter och behöver någon som känner till dessa tillstånd och vet hur man bäst behandlar dem. Vanlig fotvård kan ibland också kallas för pedikyr, och då förstår du säkert att det inte alls är detsamma som medicinsk fotvård. Under vanlig fotvård fokuserar man mer på skönhet och allmänt välmående, det ska vara skönt och fötterna blir fina. Ofta inkluderas fotbad, filning och klippning av tånaglar samt målning av naglarna. Under medicinsk fotvård fokuserar man snarare på problematik som kan uppstå på fötterna, likt svamp och vårtor. Ett vanligt krav som finns vid vanlig fotvård är att dina fötter ska vara friska. Därför kan du ha riktlinjen: friska fötter – vanlig fotvård och sjuka fötter – medicinsk fotvård i Östersund.


Kommentarer är stängda.